Hoe Mia Farrow zich ontwikkelde van actrice tot activiste (2024)

Televisie

Janine van Rooden

&nbsp · &nbsp

&nbsp · &nbsp

LAATSTE UPDATE: 19-03-24 11:54

Hoe Mia Farrow zich ontwikkelde van actrice tot activiste (1)

© Getty Images Corbis

Mia Farrow

Delen

Mia Farrow joeg in 1968 de wereld de stuipen op het lijf in de psychologische horrorfilm Rosemary’s Baby. De documentaire Mia Farrow - Shadows and Lighttoont hoe de veelzijdige actrice zich ontwikkelde tot een uitgesproken activiste.

Close Up zoomt in op het leven en werk van Mia Farrow. Ze brak in de jaren 60 door dankzij haar rol in de populaire soapserie Peyton Place. Maar na Rosemary’s Baby kon echt niemand meer om haar heen. In deze ijzingwekkende horrorfilm speelt Farrow een vrouw die zwanger raakt van een demonische entiteit.

Mia Farrow

Ook acteerde zij in niet minder dan twaalf films van regisseur Woody Allen. Gedurende deze periode waren zij ook geliefden. De dramatische relatiebreuk die hierop volgde werd breed uitgemeten in de pers. Hoewel Farrow nog regelmatig te zien is in films en series, trekt zij tegenwoordig vooral de aandacht als activiste. De documentaire Mia Farrow - Shadows and Light toont aan dat het vuur in de veelzijdige actrice nog lang niet is gedoofd.

Tags en meer informatie

Close Up documentaire Mia Farrow - Shadows and Light mia farrow npo 2 portret
Alle tips

Hoe Mia Farrow zich ontwikkelde van actrice tot activiste (2)

Alberto Stegeman gaat weer op pad in kersvers seizoen Undercover in Nederland

In dit nieuwe, vanwege het EK voetbal wat kortere, seizoen van Undercover in Nederland pakt Alberto Stegeman onder meer de Germaanse geneeskunde aan. Dit is een stroming van genezers die ernstig zieke mensen afraadt om naar het ziekenhuis te gaan.

Lees verder

START Andere tijden sport Vanavond22:32 - 23:10 · Informatief Het is een EK dat veel Nederlanders uit het geheugen gewist hebben: de sportief dramatisch verlopen editie van 1980. Na twee WK-finales was bij Oranje het beste wel ervan af: de ploeg maakt een uitgebluste indruk, zo blijkt ook wederom in Andere Tijden Sport.
Tip Code van Coppens Vanavond20:27 - 21:28 · Amusem*nt Nienke Plas en Juvat Westendorp mogen in deze aflevering van Code van Coppens Nederland vertegenwoordigen op het ‘Euro Coppens Songfestival’. Het duo moet hun weg naar het podium vinden voordat Marit van Bohemen en Tatum Dagelet er met de winst vandoor gaan.
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 06:47 Vanavond op TV: Dwars door de Lage Landen, Code van Coppens, Midnight in the Switchgrass 12:06 Estavana Polman vervangt Jack van Gelder in De Oranjezomer 11:22 Waylon wil 'eerst goed praten' voor mogelijke reünie met Ilse DeLange 10:00 Erik Van Looy is klaar om het Nederlandse publiek te veroveren: 'Nu maar hopen dat ik het niet verknal' 09:45 De TV van gisteren: 489.000 kijkers zien Nico Dijkshoorn bij Özcan Akyol terugblikken op DWDD-debuut
De tv van gisteren Meer tv 26 mei De TV van gisteren: Voorjaarsprogrammering RTL 4 kent geen vliegende start
De nieuwste reviews Meer reviews
Tip Formule 1: GP van Monaco Straks18:59 - 19:25 · Sport Ga er maar voor zitten, want dit weekend staat de Formule 1 Grand Prix van Monaco op het programma. En zeg je Monaco, dan zeg je spektakel. De race in de smalle straten van het prinsdom is dé klassieker op de kalender.
Tip Vroege vogels Straks19:26 - 20:17 · Natuur Op de Nederlands-Belgische grens ten zuiden van Breda geniet Menno Bentveld in deze aflevering van Vroege Vogels van de dieren en planten in Het Merkske. Dit natuurgebiedje is genoemd naar het 16 kilometer lange beekje dat door het landschap kronkelt.
Tip Ocean's Thirteen Straks20:00 - 22:31 · Film Danny Ocean (George Clooney) beraamt in Ocean's Thirteen een overval op casinobaas Willy Bank (Al Pacino) en krijgt daarbij weer hulp van z'n volledige team, en van oude bekende Terry Benedict. Samen zijn ze uit opwraak.
Tip The Thomas Crown Affair Straks20:00 - 22:16 · Film In The Thomas Crown Affair heeft miljardair Thomas Crown alles wat hij maar kan wensen: een mooi huis, een goede baan en altijd mooie vrouwen om zich heen. Maartoch slaat de verveling toe.
Tip Gemini Man Straks20:00 - 22:25 · Film In de actiefilmGemini Manneemt een huurmoordenaar het op tegen een wel heel bijzondere vijand: een jongere kloon van zichzelf.
Tip Midnight in the Switchgrass Vanavond20:15 - 22:10 · Film Een zaak rondom mensenhandelleidt tot een seriemoordenaar inMidnight in the Switchgrass.
Tip Dwars door de Lage Landen Vanavond20:17 - 21:07 · Informatief Arnout Hauben en zijn wandelmaten laten in deze aflevering van Dwars door de Lage Landen Nederland achter zich. In Antwerpen bewonderen zij de kunstcollectie in de Sint-Pauluskerk. Het had maar weinig gescheeld of de meesterwerken waren er niet meer geweest.
PREMIERE Zee van tijd Vanavond20:23 - 22:13 · Film Na het verlies van hun kind is een stelonontroostbaar. Zee van Tijdtoont hoezij in het hedenen in het verleden omgaan met hun verdriet.

Toon meer tips

Hoe Mia Farrow zich ontwikkelde van actrice tot activiste (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6267

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.