De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (2024)

Hippe tweedehands shops vind je in Haarlem. Van toffe kringloopwinkels tot vintage mode. Ook kun je hier terecht als je op zoek bent naar preloved kinderkleding en gebruikt speelgoed. Of je nu in het centrum wil shoppen of liever de pareltjes in een rustiger winkelgebied zoekt… Hier vind je de beste shopadressen voor jouw preloved shopping spree!

Vintage shops in Haarlem centrum

Al een paar jaar heb ik met mezelf de afspraak gemaakt dat ik enkel nog duurzame kleding mag kopen. Dat betekent voor mij: tweedehands of winkelen bij een eco merk. Voor beide kan ik heel goed slagen in de Noord-Hollandse hoofdstad. Ik doe dan ook graag een rondje bij de kringloopwinkels en vintage shops in Haarlem. De keuze is hier reuze!

Alleen al in het centrum vind je genoeg preloved fashion en andere tweedehands koopjes. Van designer jurken tot een retro beschuitblik: je koopt het allemaal in Haarlem.

Tweedehands kleding

Ik koop het liefst mijn tweedehands kleding bij de vintage shops in Haarlem. Het aanbod is enorm en je kunt hier terecht voor verschillende merken, maten en stijlen.

Appel & Ei (Kruisweg 52)

Meteen als je het treinstation van Haarlem uitloopt, stuit je al op de eerste tweedehands kledingwinkel. Appel & Ei is een van mijn favoriete preloved shops, want je vindt hier kwalitatieve dingen voor een leuk prijsje. De kleding (voor heren en dames) hangt op kleur en soort. Er zijn 4 paskamers en het personeel is behulpzaam. Je scoort hier ook accessoires zoals riemen, tasjes en schoenen.

Jutka & Riska (Grote Houtstraat 160)

Jutka & Riska is de plek waar je goed kunt scoren als je een outfit zoekt voor een hip festival of voor de feestdagen. Naast tweedehands items verkopen ze hier ook kleding en accessoires van hun eigen label. Ik vind de prijzen persoonlijk soms wat te hoog voor wat ze aanbieden, maar als je iets unieks zoekt en het er voor over hebt, dan is dit jouw zaak!

Episode (Jansstraat 52)

Episode ken je mogelijk wel van andere grote steden als Amsterdam en Antwerpen. De collectie is hier nagenoeg hetzelfde: Veel tuinbroeken, blouses met drukke prints, tie dye items en stoere laarzen. Zowel dames als heren kunnen hier slagen. De prijs ligt hier wel iets hoger dan de gemiddelde tweedehands kledingwinkel.

Vincent Kledingmagazijn (Zoete Straat 19)

Als je niet weet dat het er zit, loop je er wellicht zo voorbij. Maar achter de deuren van Vincent Kledingmagazijn vind je heel wat tweedehands kleding voor leuke prijsjes. Alhoewel de prijskaartjes soms wat verrassend zijn. Zo vroegen ze laatst nog 16 euro voor een gepilde sweaterjurk van H&M terwijl mijn zoontje de deur uitliep met een zo goed als nieuw Adidasvestje voor slechts 4 euro. Deze preloved shop heeft beperkte openingstijden, dus check Google even of ze open zijn als je in de stad bent.

Vind Lifestyle (Koningstraat 37)

Bijzondere en toch betaalbare vintage fashion scoor je bij Vind Lifestyle. Wollen jasjes, pailletten spencers en vilten baretjes, om maar wat te noemen. Achter in de winkel is een kapper aan het werk.

Belle Elaine (Nassaulaan 20)

De collectie van Belle Elaine is meer behouden te noemen. Met merken als Claudia Sträter, Pauw en Sandwich kun je voorzichtig stellen dat deze winkel vooral in trek is bij vrouwen van middelbare leeftijd. De kleding is van goede kwaliteit en het personeel geeft graag advies.

Kat & Ko (Gedempte Oude Gracht 85)

Voor een groot assortiment aan zowel merkkleding, fast fashion als enkele designerstukken, loop je even bij Kat & Ko binnen. De items zien er vaak nog prima uit en zijn het geld dubbel en dwars waard. Je koopt hier ook mooie sneakers, portemonnees en goede winterjassen van topkwaliteit.

De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (1)
De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (2)
De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (3)

Preloved design

Liever op chique? Je kunt in Haarlem ook de mooiste tweedehands designkleding scoren. Een colbertje van D&G of een tasje van Marc Jacobs? Voor de luxe vintage shops in Haarlem moet je op deze adressen zijn.

Stijlloods (Nassaulaan 40)

Alhoewel de stijloods kleding verkoopt in verschillende prijscategorieën, zet ik deze tweedehands shop toch onder het kopje ‘preloved design’, omdat dit naar mijn mening het grootste gedeelte van de winkel beslaat. Een luxe blouse voor 79 euro van een merk dat ik niet ken tot een hoodie van Daily Paper voor slechts 18 euro. Ze verkopen hier ook accessoires zoals riemen, schoenen en tasjes. En neus ook even tussen de vintage huisraad, zoals spiegels, vaasjes en spreien.

Concrete Matter (Warmoesstraat 24)

Concrete Matter past helemaal in het straatje van mijn vriend: geblokte houthakkers blouses, outdoor jassen en broeken met legerprint. Ze verkopen hier niet alleen tweedehands mode, maar ook zelfgemaakte en nieuwe items met een vintage look. Goedkoop is het niet. Voor een geblokt overhemd (wel stevige en dikke kwaliteit) betaal je bijvoorbeeld 189 euro.

Paragons (Kleine Houtstraat 60)

Rond de feestdagen even Paragons inlopen is hemels, maar niet goed voor de portemonnee! Of wel natuurlijk, als je dol bent op luxe merken als D&G, Helmut Lang en Marc Jacobs. De tweedehands items zijn stuk voor stuk pareltjes. Ook heren kunnen hier terecht voor mooie overhemden, broeken en t-shirts. Alles preloved uiteraard.

The Stylographer (Breestraat 66)

Tweedehands winkel The Stylographer wordt door veel mensen geprezen. Het aanbod aan vintage en preloved items is gevarieerd en betaalbaar (voor designermode). In de kleine modezaak hangt de kleding op kleur in de rekken. Je kunt dus direct op je favoriete kleuren aflopen en speuren naar dat ene fashion item van bekende designers als Dries van Noten, Yves Saint Laurent en Calvin Klein.

De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (4)
De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (5)
De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (6)

Tweedehands winkels

Zoek je niet per se kleding, maar wil je gewoon lekker snuffelen tussen andere tweedehands artikelen? Dan zijn deze adresjes zeker nog aan te raden voor je preloved winkelrondje in Haarlem!

Huijsing Books (Gierstraat 6)

De echte boekenwurm stapt binnen in de wondere boekenwereld van Huijsing Books. Tweedehands boeken, ook Engelstalig, van bekende en minder bekende auteurs. Je kunt hier ook terecht voor oude atlassen en encyclopedieën. Of trakteer jezelf (zoals ik) op mooie ansichtkaarten of pins van onder andere Harry Potter en Friends.

Rataplan (Zijlstraat 10-15)

De bekende kringloopketen heeft niet een, maar twee vestigingen in Haarlem. Eentje zelfs nog redelijk in het centrum. Je scoort hier onder andere klein huisraad, boeken, klein meubilair en kleding.

Bijna Gratis Markt (Zijlstraat 13)

Nu je er toch bent… stap ook even binnen bij de buren. Ook hier is namelijk een tweedehands winkel gevestigd, waar je bijvoorbeeld kunt snuffelen tussen de stapels spelletjes, speelgoed en fietsen.

De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (7)

Meer tweedehands in Haarlem

Ook buiten het centrum vind je fijne tweedehands adresjes. Ben je nog niet uitgewinkeld? Neem dan nog eens een kijkje bij deze vintage shops in Haarlem.

Rataplan (Werfstraat3-5)

Pak je winkelwagentje er maar bij, want in de Rataplanvestiging aan de Werfstraat ben je wel even zoet. Lekker struinen tussen de honderden vaasjes, het vele serviesgoed, speelgoed, kleding, elektronica en meubels. Niet alleen tweedehands IKEA items, maar ook echt toffe retro spullen.

Snuffelmug Kringloopwarenhuis (Surinamepad 9b)

Ook kringloopketen Snuffelmug heeft een vestiging in Haarlem. Gebruikte goederen als stoelen, theepotten, schilderijen en spijkerbroeken hangen hier klaar voor een tweede ronde.

Woord & Daad (Frieslandlaan 1)

Shop je bij een van de tweedehands shops van Woord & Daad? Dan draag je automatisch een steentje bij aan educatie voor jongeren in Burkina Faso. Deze vestiging vind je in de buurt die bekend staat als Schalkwijk. Je koopt er onder andere kleding, interieuraccessoires en (klein) meubilair.

Tofff! (Santpoorterstraat 70)

Op het hoekje van de Santpoorterstraat vind je tweedehandswinkel Tofff (met 3 f’en). Tof is het zeker, want je koopt hier leuke preloved kinderkleding en andere (cadeau)artikelen. Alles is in goede staat, dus ze verdienen zeker nog een tweede leven.

Happy shopping!

Lees ook:

  • Tips voor een duurzaam weekend in Haarlem
  • De leukste kringloopwinkels in Hoorn
De beste tweedehands en vintage shops in Haarlem - Een goede reis (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6008

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.