Aangehouden vader en zoon ontkennen betrokkenheid bij moord en verdwijning Belgisch koppel op Tenerife, vader huurde huis van koppel (2024)

Binnenland Justitie

Aangehouden vader en zoon ontkennen betrokkenheid bij moord en verdwijning Belgisch koppel op Tenerife, vader huurde huis van koppel (1)

Laura Trappeniers (links) en Marc Olbrechts (rechts) verdwenen op Tenerife.

De vader en de zoon die in ons land opgepakt en aangehouden zijn in het onderzoek naar de moord en verdwijning van een Belgisch koppel op Tenerife, ontkennen dat ze er iets mee te maken hebben. De vader heeft een tijdlang een huis gehuurd van het koppel op het Spaanse eiland.De twee verdachten verzetten zich ook tegen hun overlevering aan het Spaanse gerecht.

De vader en de zoon werden eergisteren opgepakt in ons land, op vraag van de Spaanse justitie die het onderzoek voert. Een derde verdachte werd op Tenerife zelf gearresteerd. Volgens de advocaat van de vader wordt zijn cliënt ervan verdacht de lichamen van het koppel te hebben vervoerd in zijn auto.

"Volgens de hele korte tekst die we hebben van het Europees aanhoudingsbevel is het zo dat hij ervan beticht wordt om de dag na de feiten de slachtoffers te hebben vervoerd naar een andere plaats", zegt meester Eddy Cochez. "Men verwijt hem dus niet dat hij die mensen om het leven zou hebben gebracht."

"Men zegt gezien te hebben dat hij een zak in zijn auto, een Renault Clio, zou hebben geladen", gaat Cochez verder. "Men denkt dat in die zak de twee slachtoffers zaten, die dan weggevoerd werden met zijn Renault Clio naar een andere plaats waar ze zouden zijn overgeladen in een andere wagen."

"Nooit een probleem gehad met die mensen"

Ook de zoon van de man werd opgepakt. Net als zijn vader ontkent hij elke betrokkenheid. Van een mogelijk financieel geschil tussen de twee en het koppel is geen sprake, stelt de advocaat van de vader.

"Hij zegt dat hij er helemaal niets mee te maken heeft", aldus meester Cochez. Hij zei aanvankelijk dat de verdachten het koppel maar oppervlakkig kenden, maar na een uitgebreid gesprek met de vader in de gevangenis, verduidelijkt zijn advocaat op welke manier hij contact had met het koppel.

"Ik heb van hem vernomen dat hij tot in 2019 ongeveer een huis heeft gehuurd van de twee slachtoffers. Dat huis was pal gelegen naast de eigen woonst van de slachtoffers."

De verstandhouding tussen de 3 was dan ook altijd goed, aldus de advocaat. "Hij is toen weggegaan omdat hij elders op het eiland een huis gekocht had. Dat is toen netjes afgehandeld en mijn cliënt blijft erbij dat er tussen hem en het koppel geen problemen waren."

Vader voelt zich niet gerust in Spanje

Op 4 juli moeten vader en zoon voor de raadkamer verschijnen. De twee verzetten zich alvast tegen de overlevering aan Spanje. "Als hij terug naar Spanje moet, vreest hij voor zijn eigen leven omdat dit hele dossier zou opgezet zijn door hele zware criminele bendes die het hebben gemunt op de eigendommen van mensen die in Tenerife wonen", zegt de advocaat van de vader.

De advocaat merkt ook dat zijn cliënt angstig is om terug te keren. "Dat heeft niks te maken met de ongerustheid rond de zaak. Hij vraagt wel dat ik er alles aan doe om hem weg te houden uit Spanje. In theorie kan de zaak ook door het gerecht in België worden behandeld, maar aangezien de feiten in Tenerife gepleegd zijn, zal het onderzoek wel daar moeten gebeuren."

Laura Trappeniers (66) en haar echtgenoot Marc Olbrechts (71) werden voor het laatst gezien op 22 april. Ze woonden vlak bij het stadje Adeje, in het zuidwesten van het eiland Tenerife. Begin mei werd het verminkte lichaam van Trappeniers teruggevonden in zee, haar echtgenoot is nog steeds spoorloos.

Meest gelezen

  1. Mobiliteit Opgelet voor wie door Lyon naar het zuiden rijdt deze zomer: vanaf dit jaar heb je een milieuvignet nodig za 22 jun 09:31
  2. Oorlog Rusland-Oekraïne 'Russificatie' van Oost-Oekraïne in volle gang: "Ze proberen Oekraïense identiteit met grond gelijk te maken" 06:15
  3. nws check Waarkomen al die nepaccounts van 'sexy' vrouwen vandaan op Instagram? 06:05
  4. Verenigd Koninkrijk Rijkste familie van het Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor uitbuiten van Indiaas personeel in Zwitsers buitenverblijf za 22 jun 14:03
  5. Liveblog Liveblog - Egbert Lachaert: "Open VLD heeft nood aan een dictatoriale voorzitter" 07:34
  6. Royalty Royals op zondag - Oud-atleten dragen olympische vlam en Leonor en Sofía verrassen "mama, papa" met een paar zinnen 06:55
  7. Expo Voetbad met mosterd en cornflakes tegen het masturberen: expo 'Ja Santé!' toont gezondheidsadvies doorheen de tijd 06:00
  8. Economie Jongeren vertellen over hun studentenjob: “Als ik volgend jaar minder uren onbelast mag werken, zal ik elke euro moet... 07:42
  9. Analyse Podcast: De diepe wortels van Donald Trump, de zippo van Amerika 07:48
Aangehouden vader en zoon ontkennen betrokkenheid bij moord en verdwijning Belgisch koppel op Tenerife, vader huurde huis van koppel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6113

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.